072 - 879 60 27

Lekdetectiebedrijf nodig in Noord-Holland?

Moderne detectiemethoden in Noord-Holland

Tegenwoordig hoeven we niet meer hele muren open te breken om een lekkage op te sporen. Er zijn allerlei geavanceerde detectietechnieken die we kunnen inzetten om snel en effectief de precieze locatie van een lek vast te stellen.

Technieken lekkage opsporen

Sommige technieken zijn makkelijker en sneller dan andere. Hieronder leggen wij voor u uit elke lekdetectiemethoden wij inzetten.

Infrarood thermografie

Infrarood thermografie is een detectiemethode waarbij een speciale camera gebruikt wordt. Deze infraroodcamera geeft temperatuurverschillen weer in een thermogram. In het thermogram zijn verschillende kleuren te zien, zoals bijvoorbeeld rood (warm) en blauw (koud). Is het beeld op een bepaald plek wazig, dan duidt dit meestal op een lekkage. Wanneer er geen sprake is van een lekkage zal het beeld duidelijke kleuren onderscheiden. Omdat met infrarood thermografie temperatuurverschillen worden getoond, is deze detectiemethode vooral geschikt voor warmwaterleidingen.

Ultrasoon lekdetectie

Ultrasoon lekdectie kan gebruikt worden voor lekkages in leidingen, maar ook voor lekkages in wanden en isolatie. Door middel van geluid kan een lekkage opgespoord worden. Een lekkage maakt namelijk een geluid dat wij niet kunnen horen. Met ultrasoon lekdetectie wordt er een zender in de te onderzoeken ruimte geplaatst en een ontvanger buiten de ruimte. Wordt er geluid gedetecteerd, dan kunnen wij u vertellen of er sprake is van een lekkage.

Traceergas, vloeistof en kleurstof

Met traceergas, vloeistof of kleurstof kan een gaatje of scheurtje in een waterleiding heel gemakkelijk worden gevonden. De leidingen worden eerst leeggemaakt. Vervolgens wordt er onder druk traceergas de leiding ingebracht. Traceergas, wat een mengsel is van stikstofgas en waterstofgas, is erg licht qua gewicht en verspreidt zich gemakkelijk door de kleinste kiertjes. Met een speciale sensor die het gas traceert kan dat heel gemakkelijk het lek gevonden worden.

Endoscopische camera

beeld endoscopische camera Een endoscoop is een heel klein cameraatje dat heel gemakkelijk een leiding ingebracht kan worden. Op een beeldscherm kunnen wij precies zien hoe het er binnenin de leiding uitziet. Endoscopie is een zeer effectieve methode om een lekkage op te sporen zonder wanden, vloeren of plafonds open te hoeven breken.

Soms hebben we aan één detectiemethode genoeg om de lekkage op te sporen. Soms is een combinatie van methoden nodig om de precieze locatie van het lek te achterhalen. Onze lekdetectiespecialisten informeren u over wat we precies gaan doen en stellen na de lekdetectie een gedetailleerd rapport voor u op, zodat u zelf inzicht heeft in de resultaten van het onderzoek.

 
 

Waarom kiest u voor ons?

  • Geavanceerde apparatuur
  • Hak- en breekwerk onnodig, dus lagere kosten
  • Vaak vergoed door opstalverzekering

Werkgebied


Wij zijn u graag van dienst in Amsterdam, Alkmaar, Purmerend, Heerhugowaard en omgeving. Ook in de andere noordelijke provincies zijn wij u van dienst.


Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Snelle spoedservice
• Lekkage opsporen
• Reparatie van lekkages
• Lekkage badkamer
• Moderne detectiemethoden
• Vloerverwarming lekkage

Rapportage

Na onze werkzaamheden stellen wij een helder rapport voor u op met alle details van onze bevindingen.

Hoofdvestiging